Ovocné špízy
Ogrilujte si marinované ovoce, uvidíte jaká je to dobrota.
Postup
- Ovoce dobře očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Špejle namočíme do studené vody a ovoce na ně střídavě napichujeme.
- Cukr nebo med promícháme s vínovicí a ochutíme špetkou skořice.
- Připravené špízy důkladně potřeme marinádou. Položíme je na rozehřátý rošt a grilujeme 3-5 minut. Opatrně je otáčíme a dáváme pozor, aby se ovoce nerozpadlo.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
588 KCal
27 %
24 %
-
Energie
2460 KJ
27 %
24 %
-
Sacharidy
149,1 g
169 %
149 %
-
Vláknina
9,0 g
30 %
30 %
-
Bílkoviny
4,6 g
7 %
7 %
-
Tuky
1,1 g
2 %
2 %
-
nasycené
0,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.