Ingredience
Postup
- Nejprve připravíme drobenku. Máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme mleté mandle, ořechy a cukr. Krátce povaříme. Odstavíme z ohně, necháme mírně vychladnout, přidáme prosátou mouku a zpracujeme na drobenku.
- Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Pak zašleháme žloutky a nakonec vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Pekáček s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto rozetřeme do pekáčku, naneseme na něj drobenku a nasypeme nahrubo nasekané mandle a ořechy. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.
- Po upečení přelijeme moučník 200 ml smetany a necháme vychladnout. Pak vyklopíme z pekáčku a nakrájíme na řezy. Zbylou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a nastříkáme ji na řezy, které ještě ozdobíme ovocem (např. malinou)