Omeleta s uzeným masem
Výživná omeleta, která vás zasytí na celé dopoledne.
Postup
- Na rozpuštěném másle zlehka opečeme na nudličky nakrájené uzené maso. Do misky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a metličkou je rozmícháme.
- Vejce nalijeme do pánve, ztlumíme plamen a pomocí vařečky vejce shrnujeme od krajů do středu pánve, dokud jsou vejce tekutá. Tekutá vejce vždy necháme natéct na prázdné místo na pánvičce.
- Potom posypeme povrch omelety nastrouhaným sýrem a necháme zapéct. Hotovou omeletu překlopíme napůl a můžeme podávat třeba s pečivem nebo malým listovým salátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
471 KCal
21 %
20 %
-
Energie
1969 KJ
21 %
20 %
-
Sacharidy
2,8 g
3 %
3 %
-
Vláknina
0,0 g
0 %
0 %
-
Bílkoviny
28,0 g
44 %
41 %
-
Tuky
38,6 g
59 %
55 %
-
nasycené
16,8 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA