Omeleta s uzeným masem

Výživná omeleta, která vás zasytí na celé dopoledne.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Na rozpuštěném másle zlehka opečeme na nudličky nakrájené uzené maso. Do misky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a metličkou je rozmícháme.
  2. Vejce nalijeme do pánve, ztlumíme plamen a pomocí vařečky vejce shrnujeme od krajů do středu pánve, dokud jsou vejce tekutá. Tekutá vejce vždy necháme natéct na prázdné místo na pánvičce.
  3. Potom posypeme povrch omelety nastrouhaným sýrem a necháme zapéct. Hotovou omeletu překlopíme napůl a můžeme podávat třeba s pečivem nebo malým listovým salátem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    471 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1969 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    2,8 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    28,0 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    38,6 g

    59 %

    55 %

  • nasycené

    16,8 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vejce Benedikt se slanou žemlovkou

Zpříjemněte si ranní vstávání luxusní snídaní.

Zapečená vejce s hořčicí

Tato snídaně vás zasytí na celé dopoledne.

Pivní omeleta s plísňovým sýrem

Ozvláštněte vaječnou omeletu pivem.

Pudinkový pohár s meruňkami a müsli

Nastartujte den luxusní sladkou snídaní.

Zapečená vejce se sýrem a rajčátky

Nastartujte váš den anglickou snídaní.