Odpalované těsto

Odpalované těsto je oříšek, ale s tímto receptem to hravě zvládnete.

Obtížnost

Náročné

Vaření 20 min

Ingredience

1 PORCE +

Postup

  1. Do hrnce nalijeme studenou vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Do vařící směsi plynule přisypáváme za stálého míchání hrubou mouku až vznikne těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Potom necháme těsto vychladnout.
  2. Do vychladlého těsta zašleháme postupně celá vejce až vznikne hladké husté těsto. Těsto dáme do kornoutu se zdobítkem s velkou hvězdičkou a na máslem vymazaný plech, vyložený pečícím papírem nastříkáme malé větrníčky, které vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Necháme je nejprve zrůžovět, potom zmírníme troubu na 160 °C a dopečeme. Upečené, ještě teplé rozkrojíme a dáme vychladnout. Vychladlé větrníčky plníme buď sladkou nebo slanou náplní.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1861 KCal

    85 %

    78 %

  • Energie

    7787 KJ

    85 %

    78 %

  • Sacharidy

    157,9 g

    179 %

    158 %

  • Vláknina

    8,1 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    49,6 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    112,8 g

    174 %

    161 %

  • nasycené

    61,1 g

  • trans-mastné

    2,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.