Odpalované těsto
Odpalované těsto je oříšek, ale s tímto receptem to hravě zvládnete.
Postup
- Do hrnce nalijeme studenou vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Do vařící směsi plynule přisypáváme za stálého míchání hrubou mouku až vznikne těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Potom necháme těsto vychladnout.
- Do vychladlého těsta zašleháme postupně celá vejce až vznikne hladké husté těsto. Těsto dáme do kornoutu se zdobítkem s velkou hvězdičkou a na máslem vymazaný plech, vyložený pečícím papírem nastříkáme malé větrníčky, které vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Necháme je nejprve zrůžovět, potom zmírníme troubu na 160 °C a dopečeme. Upečené, ještě teplé rozkrojíme a dáme vychladnout. Vychladlé větrníčky plníme buď sladkou nebo slanou náplní.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1861 KCal
85 %
78 %
-
Energie
7787 KJ
85 %
78 %
-
Sacharidy
157,9 g
179 %
158 %
-
Vláknina
8,1 g
27 %
27 %
-
Bílkoviny
49,6 g
79 %
73 %
-
Tuky
112,8 g
174 %
161 %
-
nasycené
61,1 g
-
trans-mastné
2,7 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA