Obližprst

nehodnoceno

Po ochutnání tohoto dezertu se budete oblizovat až za ušima.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

20 PORCE +

Těsto:

Krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    252 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1054 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    25,5 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    14,8 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    7,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mouku promísenou s práškem do pečiva, olej a nakonec sníh z bílků. Hladké těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. V troubě při 200 °C pečeme asi 15 minut.
  2. Žloutky svaříme s mlékem, moukou a vanilkovým cukrem. Směs krátce povaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty všleháme máslo.
  3. Bílky šleháme s moučkovým cukrem ve vodní lázni dotuha. Poté směs odstavíme, ale nadále šleháme, dokud zcela nevychladne.
  4. Vychladlý korpus podélně prokrojíme. Spodní díl potřeme polovinou žloutkového krému a přiklopíme dílem vrchním. Navrch natřeme zbylý krém ze žloutků a tuhý sníh z bílků. Moučník poprášíme kakaem, kokosem nebo strouhanou čokoládou.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.