Ingredience
Postup
- Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mouku promísenou s práškem do pečiva, olej a nakonec sníh z bílků. Hladké těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. V troubě při 200 °C pečeme asi 15 minut.
- Žloutky svaříme s mlékem, moukou a vanilkovým cukrem. Směs krátce povaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty všleháme máslo.
- Bílky šleháme s moučkovým cukrem ve vodní lázni dotuha. Poté směs odstavíme, ale nadále šleháme, dokud zcela nevychladne.
- Vychladlý korpus podélně prokrojíme. Spodní díl potřeme polovinou žloutkového krému a přiklopíme dílem vrchním. Navrch natřeme zbylý krém ze žloutků a tuhý sníh z bílků. Moučník poprášíme kakaem, kokosem nebo strouhanou čokoládou.