Nakládaná pikantní vejce

Už vás někdy napadlo naložit vejce? Udělejte si je podle našeho receptu a uvidíte, že vás příjemně překvapí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez chladnutí a odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    370 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1548 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    42,3 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    27,4 g

    91 %

    91 %

  • Bílkoviny

    23,2 g

    37 %

    34 %

  • Tuky

    20,2 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    4,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vložíme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu, vmícháme lžičku soli a vaříme asi 8 minut natvrdo. Vařená vejce zchladíme v ledové vodě, necháme je vychladnout a zbavíme skořápek.
  2. Do hrnce nalijeme cca 300 ml vody (podle objemu sklenice, do které budeme vejce nakládat). Přidáme trochu soli, pepř, bobkový list a přivedeme k varu. Společně vaříme asi 10 minut.
  3. Citron omyjeme, překrojíme na poloviny, které pak rozkrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky. Chili papričky omyjeme a rozmarýn nasekáme nahrubo.
  4. Do sklenice vložíme střídavě oloupaná vejce, chili papričky, rozmarýn, cibuli a kousky citronu. Vše zalijeme nálevem tak, aby sklenice byla plná. Uzavřeme ji a necháme v chladu odležet alespoň 2 dny.
Autor:

Podobné recepty

Naložené sýry

Na oslavu se domácí nakládaný sýr skvěle hodí.

Masový pták

Na oslavě tímto masovým ptákem všechny ohromíte.

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Párečky v těstě a slané tyčky

Po těchto tyčinkách se na oslavě jen zapráší.