Nakládaná pikantní vejce
Už vás někdy napadlo naložit vejce? Udělejte si je podle našeho receptu a uvidíte, že vás příjemně překvapí.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 30 min
bez chladnutí a odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
370 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1548 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
42,3 g
48 %
42 %
-
Vláknina
27,4 g
91 %
91 %
-
Bílkoviny
23,2 g
37 %
34 %
-
Tuky
20,2 g
31 %
29 %
-
nasycené
4,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vejce vložíme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu, vmícháme lžičku soli a vaříme asi 8 minut natvrdo. Vařená vejce zchladíme v ledové vodě, necháme je vychladnout a zbavíme skořápek.
- Do hrnce nalijeme cca 300 ml vody (podle objemu sklenice, do které budeme vejce nakládat). Přidáme trochu soli, pepř, bobkový list a přivedeme k varu. Společně vaříme asi 10 minut.
- Citron omyjeme, překrojíme na poloviny, které pak rozkrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky. Chili papričky omyjeme a rozmarýn nasekáme nahrubo.
- Do sklenice vložíme střídavě oloupaná vejce, chili papričky, rozmarýn, cibuli a kousky citronu. Vše zalijeme nálevem tak, aby sklenice byla plná. Uzavřeme ji a necháme v chladu odležet alespoň 2 dny.