Ingredience
Postup
- Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky silné půl centimetru. Vydatně je osolíme a vložíme do síta, aby šťáva odkapala. Pak je několikrát opláchneme, lehce vymačkáme a rozložíme na papírovou utěrku.
- Plátky lilků zprudka opečeme na troše rozpáleného oleje a opět položíme na papírovou utěrku. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nasekáme. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- V kastrolu rozehřejeme zbylý olej, přidáme cibuli, mleté maso a 5 minut restujeme. Za stálého míchání přidáme rajčata, skořici, nové koření, rajčatový protlak, víno, petrželku, pepř a uvedeme do varu. Zmírníme oheň, přiklopíme a dusíme asi 15 minut.
- Do zapékací mísy dáváme střídavě vrstvu lilku a masové směsi. Poslední vrstvu tvoří lilek.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji mlékem a dvě minuty za stálého míchání vaříme. Přidáme muškátový oříšek, nastrouhaný parmazán, bílý mletý pepř a sůl.
- Na lilky položíme nakrájená rajčátka. Vše přelijeme parmazánovou omáčkou, posypeme strouhankou a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 minut.