Musaka s cuketou
Nevíte, co udělat k obědu? Zkuste musaku s cuketou.
Postup
- V hrnci na nahřátém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme stroužek česneku a po 1 minutě i mleté maso, opečeme dozlatova. Přilijeme víno a přidáme nakrájená rajčata. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Na závěr do směsi vmícháme petržel a ochutíme solí s pepřem.
- Cukety omyjeme a nakrájíme podélně na velmi tenké plátky, nasolíme a necháme „vypotit“. Poté je přemístíme na papírové utěrky a necháme vsáknout přebytečnou tekutinu.
- Na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání zalijeme mlékem. Přidáme bobkové listy, kuličky pepře, citronovou kůru a vaříme 10 minut. Poté vyjmeme pepř, bobkový list a podle chuti osolíme. Nakonec vmícháme vejce a sýr.
- Na dno olejem vymazané zapékací mísy rozložíme plátky cukety, navrstvíme část masové směsi, přidáme bešamel. Takto střídavě vrstvíme až do spotřebování všech surovin. Jako poslední vrstvu dáme plátky cukety, které pokapeme zbylým bešamelem. Pečeme při 180 °C asi 30-35 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
706 KCal
32 %
29 %
-
Energie
2954 KJ
32 %
29 %
-
Sacharidy
20,1 g
23 %
20 %
-
Vláknina
4,5 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
51,9 g
82 %
76 %
-
Tuky
42,7 g
66 %
61 %
-
nasycené
20,7 g
-
trans-mastné
1,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA