Musaka s cuketou

nehodnoceno

Nevíte, co udělat k obědu? Zkuste musaku s cuketou.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Na bešamel:

Postup

  1. V hrnci na nahřátém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme stroužek česneku a po 1 minutě i mleté maso, opečeme dozlatova. Přilijeme víno a přidáme nakrájená rajčata. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Na závěr do směsi vmícháme petržel a ochutíme solí s pepřem.
  2. Cukety omyjeme a nakrájíme podélně na velmi tenké plátky, nasolíme a necháme „vypotit“. Poté je přemístíme na papírové utěrky a necháme vsáknout přebytečnou tekutinu.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání zalijeme mlékem. Přidáme bobkové listy, kuličky pepře, citronovou kůru a vaříme 10 minut. Poté vyjmeme pepř, bobkový list a podle chuti osolíme. Nakonec vmícháme vejce a sýr.
  4. Na dno olejem vymazané zapékací mísy rozložíme plátky cukety, navrstvíme část masové směsi, přidáme bešamel. Takto střídavě vrstvíme až do spotřebování všech surovin. Jako poslední vrstvu dáme plátky cukety, které pokapeme zbylým bešamelem. Pečeme při 180 °C asi 30-35 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    706 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2954 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    20,1 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    51,9 g

    82 %

    76 %

  • Tuky

    42,7 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    20,7 g

  • trans-mastné

    1,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.