Ingredience
Postup
- Očištěnou mrkev nakrájíme na větší kousky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí ji restujeme na rozehřátém oleji, až cibule zesklovatí. Zalijeme horkým vývarem, přidáme nahrubo nastrouhaný oloupaný zázvor a vaříme asi 10 minut, než mrkev změkne.
- Mezitím připravíme krutony na podávání. Z plátků toastového chleba vykrájíme vykrajovátkem kachničky nebo zajíčky, které opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova.
- Jakmile je mrkev měkká, rozmixujeme polévku tyčovým mixérem dohladka. Pokud je polévka příliš hustá, naředíme ji vývarem nebo vodou do požadované konzistence. Dochutíme solí, pepřem a šťávou z limety. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a připravenými krutony z bílého pečiva. Dozdobíme nasekanými bylinkami dle chuti.