Mrkvový krém se zázvorem

Uvařte si lehce pikantní krémovou polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    205 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    858 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    27,9 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    8,0 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    6,5 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na větší kousky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí ji restujeme na rozehřátém oleji, až cibule zesklovatí. Zalijeme horkým vývarem, přidáme nahrubo nastrouhaný oloupaný zázvor a vaříme asi 10 minut, než mrkev změkne.
  2. Mezitím připravíme krutony na podávání. Z plátků toastového chleba vykrájíme vykrajovátkem kachničky nebo zajíčky, které opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova.
  3. Jakmile je mrkev měkká, rozmixujeme polévku tyčovým mixérem dohladka. Pokud je polévka příliš hustá, naředíme ji vývarem nebo vodou do požadované konzistence. Dochutíme solí, pepřem a šťávou z limety. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a připravenými krutony z bílého pečiva. Dozdobíme nasekanými bylinkami dle chuti.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.