Mrkvový krém se zázvorem

Uvařte si lehce pikantní krémovou polévku.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na větší kousky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí ji restujeme na rozehřátém oleji, až cibule zesklovatí. Zalijeme horkým vývarem, přidáme nahrubo nastrouhaný oloupaný zázvor a vaříme asi 10 minut, než mrkev změkne.
  2. Mezitím připravíme krutony na podávání. Z plátků toastového chleba vykrájíme vykrajovátkem kachničky nebo zajíčky, které opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova.
  3. Jakmile je mrkev měkká, rozmixujeme polévku tyčovým mixérem dohladka. Pokud je polévka příliš hustá, naředíme ji vývarem nebo vodou do požadované konzistence. Dochutíme solí, pepřem a šťávou z limety. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a připravenými krutony z bílého pečiva. Dozdobíme nasekanými bylinkami dle chuti.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    205 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    858 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    27,9 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    8,0 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    6,5 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.