Mrkvový krém se zázvorem
Uvařte si lehce pikantní krémovou polévku.
Postup
- Očištěnou mrkev nakrájíme na větší kousky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí ji restujeme na rozehřátém oleji, až cibule zesklovatí. Zalijeme horkým vývarem, přidáme nahrubo nastrouhaný oloupaný zázvor a vaříme asi 10 minut, než mrkev změkne.
- Mezitím připravíme krutony na podávání. Z plátků toastového chleba vykrájíme vykrajovátkem kachničky nebo zajíčky, které opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova.
- Jakmile je mrkev měkká, rozmixujeme polévku tyčovým mixérem dohladka. Pokud je polévka příliš hustá, naředíme ji vývarem nebo vodou do požadované konzistence. Dochutíme solí, pepřem a šťávou z limety. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a připravenými krutony z bílého pečiva. Dozdobíme nasekanými bylinkami dle chuti.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
205 KCal
9 %
9 %
-
Energie
858 KJ
9 %
9 %
-
Sacharidy
27,9 g
32 %
28 %
-
Vláknina
8,0 g
27 %
27 %
-
Bílkoviny
4,9 g
8 %
7 %
-
Tuky
6,5 g
10 %
9 %
-
nasycené
0,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA