Mrkvové smaženky

Výborné mrkvové bramboráčky.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Mrkev a brambory oloupeme, nastrouháme najemno spolu s omytou cuketou. Vše vložíme do mísy a promícháme s najemno nakrájenou slaninou, moukou, vejci, solí a pepřem.
  2. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a smažme na něm mrkvové placky z obou stran dozlatova.
  3. Smetanu smícháme s pažitkou nasekanou najemno, solí a pepřem. Dip podáváme k mrkvovým smaženkám.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    284 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1188 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    30,9 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    13,9 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    10,5 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.