Minestrone s fazolemi
Tato lahodná hustá a výživná polévka klidně poslouží coby jednoduchá večeře. Jako bonus nabídne vzpomínky na letní dovolenou v Itálii.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
304 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1273 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
38,9 g
44 %
39 %
-
Vláknina
11,0 g
37 %
37 %
-
Bílkoviny
10,3 g
16 %
15 %
-
Tuky
9,6 g
15 %
14 %
-
nasycené
1,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na menší kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a zeleninu s cibulí na něm opečeme.
- Když začne cibulka zlátnout, přidáme protlak, zarestujeme a zalijeme vývarem a krájenými rajčaty. Vše osolíme a přivedeme k varu.
- Do vroucí polévky vložíme těstoviny a po 7 minutách přidáme natrhaný kadeřávek a fazole. Vše spolu ještě asi 2 minuty povaříme, aby byly těstoviny měkké.
- Polévku ozdobíme bazalkou a můžeme podávat s bagetkou či bílým chlebem.