Mexické steaky s avokádovou salsou

Připravte si na grilu šťavnaté steaky s avokádovou salsou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez doby marinování

Ingredience

4 PORCE +

Salsa avokádová:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    383 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1604 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    7,6 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    47,0 g

    75 %

    69 %

  • Tuky

    18,5 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí plátky očistíme a na okrajích je po obvodu mírně nařízneme. Pak maso po obou stranách zlehka naklepeme.
  2. Chilli papričku a česnek očistíme, nasekáme nadrobno a smícháme v misce s olejem, koriandrem, oreganem, solí a pepřem. Maso vložíme do připravené marinády a necháme alespoň hodinu odležet v chladničce.
  3. Mezitím připravíme avokádovou salsu. Avokádo rozpůlíme, oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulku a chilli papričku očistíme a nasekáme nadrobno.
  4. Avokádo, cibulku a papričku zakapeme olejem a limetkovou šťávou, přidáme koriandr a důkladně promícháme. Dochutíme solí a mletým pepřem. Hotovou salsu dáme vychladit do ledničky.
  5. Odležené steaky opékáme na rozpáleném grilu za občasného obracení a potírání zbylou marinádou nebo olejem asi 15-20 minut. Červené papriky rozpůlíme, očistíme a krátce ogrilujeme. Naplníme je avokádovou salsou a podáváme k mexickým steakům.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.