Ingredience
Postup
- Hovězí plátky očistíme a na okrajích je po obvodu mírně nařízneme. Pak maso po obou stranách zlehka naklepeme.
- Chilli papričku a česnek očistíme, nasekáme nadrobno a smícháme v misce s olejem, koriandrem, oreganem, solí a pepřem. Maso vložíme do připravené marinády a necháme alespoň hodinu odležet v chladničce.
- Mezitím připravíme avokádovou salsu. Avokádo rozpůlíme, oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulku a chilli papričku očistíme a nasekáme nadrobno.
- Avokádo, cibulku a papričku zakapeme olejem a limetkovou šťávou, přidáme koriandr a důkladně promícháme. Dochutíme solí a mletým pepřem. Hotovou salsu dáme vychladit do ledničky.
- Odležené steaky opékáme na rozpáleném grilu za občasného obracení a potírání zbylou marinádou nebo olejem asi 15-20 minut. Červené papriky rozpůlíme, očistíme a krátce ogrilujeme. Naplníme je avokádovou salsou a podáváme k mexickým steakům.