Meruňkové knedlíky ze spařeného těsta

4 hodnocení

Kynuté i tvarohové knedlíky jsou sice klasika, ale jestli jste ještě nezkoušeli ty ze spařeného těsta, nevíte, co je to nebe v ústech...

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Rozpis na cca 24 knedlíků:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    618 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2586 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    72,1 g

    82 %

    72 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    19,8 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    26,5 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    15,4 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, sůl a přivedeme k varu. Odstavíme, vsypeme mouku a promícháme. Přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut odpočinout.
  2. Těsto přendáme na vál, zapracujeme vejce a necháme asi 10 minut odpočinout.
  3. Mezitím meruňky omyjeme a odstraníme pecky. Odleželé těsto rozkrájíme na stejně velké dílky a do každého kousku zabalíme meruňku.
  4. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Podáváme je teplé, přelité rozpuštěným máslem, posypané nastrouhaným tvarohem a cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.