Marinované roštěnky na šalvěji

Výborné masíčko na gril.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    587 KCal

    27 %

    24 %

  • Energie

    2456 KJ

    27 %

    24 %

  • Sacharidy

    9,1 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    58,5 g

    93 %

    86 %

  • Tuky

    32,3 g

    50 %

    46 %

  • nasycené

    11,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na 8 menších steaků o výšce minimálně 2,5 cm, sójovou a worchesterovou omáčku smícháme se špetkou soli a potřeme jimi maso. Zalijeme také olivovým olejem, proložíme plátky česneku a lístky šalvěje. Necháme marinovat asi 120 minut.
  2. Po dvou hodinách maso vyndáme, posypeme ho kořením, položíme na gril a opékáme z každé strany asi 10 minut.
  3. Nakonec necháme maso na teplém místě alespoň 10 minut dojít. Marinádu naředíme vínem, svaříme do sirupovité konzistence a před podáváním steaky přelijeme.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.