Makarony s kapustičkami po sicilsku

Minikapustičky jsou dobré jako příloha k masu, ale v této sicilské variantě, doplněné sýry, obstojí i jako samostatný chod.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    916 KCal

    42 %

    38 %

  • Energie

    3834 KJ

    42 %

    38 %

  • Sacharidy

    100,3 g

    114 %

    100 %

  • Vláknina

    7,7 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    37,7 g

    60 %

    55 %

  • Tuky

    38,7 g

    59 %

    55 %

  • nasycené

    16,0 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Vložíme do ní makarony a uvaříme je na skus.
  2. Uvařené makarony scedíme, dáme je do mísy a promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje,.
  3. Kapustičky očistíme a popřípadě rozpůlíme. Připravené kapustičky krátce povaříme ve vroucí vodě (jen asi 5 minut) a scedíme je. Potom je na lžíci olivového oleje a lžíci másla lehce orestujeme. Hotové kapustičky dochutíme vegetou.
  4. Ementál nastrouháme na hrubším struhadle. Větší zapékací mísu vymažeme zbytkem olivového oleje a dno vysypeme částí nastrouhaného sýra. Poté do mísy dáme polovinu uvařených makaronů, na ně rozprostřeme vrstvu kapustiček a zasypeme zbytkem strouhaného ementálu. Vše přikryjeme zbytkem makaronů a povrch posypeme strouhaným parmazánem. Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 8–10 minut.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.