Makarony s kapustičkami po sicilsku
Minikapustičky jsou dobré jako příloha k masu, ale v této sicilské variantě, doplněné sýry, obstojí i jako samostatný chod.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
916 KCal
42 %
38 %
-
Energie
3834 KJ
42 %
38 %
-
Sacharidy
100,3 g
114 %
100 %
-
Vláknina
7,7 g
26 %
26 %
-
Bílkoviny
37,7 g
60 %
55 %
-
Tuky
38,7 g
59 %
55 %
-
nasycené
16,0 g
-
trans-mastné
0,8 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Vložíme do ní makarony a uvaříme je na skus.
- Uvařené makarony scedíme, dáme je do mísy a promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje,.
- Kapustičky očistíme a popřípadě rozpůlíme. Připravené kapustičky krátce povaříme ve vroucí vodě (jen asi 5 minut) a scedíme je. Potom je na lžíci olivového oleje a lžíci másla lehce orestujeme. Hotové kapustičky dochutíme vegetou.
- Ementál nastrouháme na hrubším struhadle. Větší zapékací mísu vymažeme zbytkem olivového oleje a dno vysypeme částí nastrouhaného sýra. Poté do mísy dáme polovinu uvařených makaronů, na ně rozprostřeme vrstvu kapustiček a zasypeme zbytkem strouhaného ementálu. Vše přikryjeme zbytkem makaronů a povrch posypeme strouhaným parmazánem. Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 8–10 minut.