Lososový wellington

Vyzkoušejte Wellington trochu jinak - s lososem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    813 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3403 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    33,8 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    36,5 g

    58 %

    54 %

  • Tuky

    58,6 g

    90 %

    84 %

  • nasycené

    9,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špenátové listy omyjeme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a na olivovém oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme špenát a necháme zavadnout. Nakonec přimícháme prolisovaný česnek, stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
  2. Lososa omyjeme a osušíme. Z filetu vykrojíme souměrný obdélník, odkrojíme ocasní část a podélný pruh na břiše ryby. Z upraveného filetu stáhneme kůži, poté z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
  3. Listové těsto rozdělíme na dva zhruba stejné díly. Jeden plát těsta přeneseme na pečicí papír. Z vychladlého špenátu důkladně vymačkáme tekutinu a směs rovnoměrně navrstvíme na těsto. Na špenát položíme lososa a okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Vše zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje po celém obvodu přitiskneme k sobě a pod balíček.
  4. Celý balíček potřeme rozšlehaným vejcem a ostrým nožem uděláme na povrchu zářezy tak, abychom těsto zcela neprořízli. Na několika místech ho propíchneme, aby mohla během pečení unikat pára.
  5. Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Před servírováním necháme krátce odpočinout. Podáváme například s krátce podušenou divokou nebo klasickou brokolicí.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Lahůdka, kterou musíte ochutnat.

Závitky z krůtího masa

Tento pokrm vypadá na talíři úžasně, a navíc i skvěle chutná.

Zapečený pórek se sýrem a uzeným

Uvařte si chutný oběd z pár surovin.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.