Ingredience
Postup
- Z citronové kůry vyřízneme jemné spirálky na ozdobu a z poloviny citronu vymačkáme šťávu. Čerstvého lososa očistíme, omyjeme a osušíme.
- Maso nakrájíme na kostičky a vložíme do mixéru. Přidáme sůl, citronovou šťávu, olivový olej a nahrubo rozmixujeme. Do směsi vmícháme najemno nakrájenou šalotku, bílý pepř a podle chuti přisolíme.
- Z plátků chleba vykrájíme kolečka a potřeme je lehce máslem. Polovinu ozdobíme lístkem salátu a přidáme lžičku lososového tataráku. Dozdobíme spirálkou citronové kůry.
- Pórek rozebereme na jednotlivé listy a podélně nakrájíme na nudličky. Spaříme je v horké vodě, zchladíme ve studené a položíme na papírovou utěrku oschnout.
- Plátky uzeného lososa stočíme do ruliček a převážeme proužkem pórku. Ozdobíme jimi druhou polovinu chlebových koleček.