Lososové jednohubky

Lososové jednohubky jsou ozdobou každého večírku či oslavy. Připravte je podle našeho výborného receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    518 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2167 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    32,6 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    24,4 g

    39 %

    36 %

  • Tuky

    31,1 g

    48 %

    44 %

  • nasycené

    11,4 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z citronové kůry vyřízneme jemné spirálky na ozdobu a z poloviny citronu vymačkáme šťávu. Čerstvého lososa očistíme, omyjeme a osušíme.
  2. Maso nakrájíme na kostičky a vložíme do mixéru. Přidáme sůl, citronovou šťávu, olivový olej a nahrubo rozmixujeme. Do směsi vmícháme najemno nakrájenou šalotku, bílý pepř a podle chuti přisolíme.
  3. Z plátků chleba vykrájíme kolečka a potřeme je lehce máslem. Polovinu ozdobíme lístkem salátu a přidáme lžičku lososového tataráku. Dozdobíme spirálkou citronové kůry.
  4. Pórek rozebereme na jednotlivé listy a podélně nakrájíme na nudličky. Spaříme je v horké vodě, zchladíme ve studené a položíme na papírovou utěrku oschnout.
  5. Plátky uzeného lososa stočíme do ruliček a převážeme proužkem pórku. Ozdobíme jimi druhou polovinu chlebových koleček.
Autor:

Podobné recepty

Masový selský koláč

Slaný koláč, na kterém si pochutnáte.

Rajčatový koláč

Koláče nemusíte péct jen sladké.

Špenátová roláda se sušenými rajčaty

S touto slanou roládou sklidíte na oslavě úspěch.

Rohlíčky se špenátovou náplní

Na oslavu upečte slané rohlíčky plněné špenátem.

Nakládané lilky s tymiánem

Nakládat nemusíte jen okurky. Pro změnu zkuste udělat nakládané lilky.