Londýnské řezy

Jednoduché řezy, které zvládnete upéct za pár minut.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez chladnutí

Ingredience

8 PORCE +

Na těsto:

Sníh:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    561 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2346 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    63,2 g

    72 %

    63 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    8,9 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    29,4 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    10,0 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rozpuštěné a zchladlé máslo utřeme se žloutky, moučkovým cukrem, moukou a práškem do pečiva.
  2. Těsto rozetřeme do máslem vymazané formy o velikosti 20 x 15 cm. Povrch potřeme povidly.
  3. Bílky vyšleháme s cukrem do pevné pěny. Pak pomocí stěrky opatrně vmícháme mleté ořechy. Připravený sníh rozetřeme navrch a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.