Lehká pažitková pomazánka
Jednoduchá a lahodná snídaně, svačina, večeře či pohoštění k vínu. Taková je tato báječná pomazánka, kterou vyčarujete i pár minut před příchodem nečekané návštěvy.
Postup
- Pažitku nasekáme na velmi jemno. Ořechy usekáme nebo umeleme. Smícháme dohromady pažitku, ořechy, citronovou kůru a citronovou šťávu.
- Čerstvý sýr rozmícháme s jogurtem. Přidáme do něj pažitkovou směs, dochutíme solí a pepřem a promícháme.
- Pomazánku mažeme na čerstvý chléb nebo focacciu. Můžeme ještě dochutit lžičkou pažitkového pesta.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
660 KCal
30 %
27 %
-
Energie
2760 KJ
30 %
27 %
-
Sacharidy
16,1 g
18 %
16 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
29,8 g
47 %
44 %
-
Tuky
51,8 g
80 %
74 %
-
nasycené
31,1 g
-
trans-mastné
1,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA