Lehká pažitková pomazánka

Jednoduchá a lahodná snídaně, svačina, večeře či pohoštění k vínu. Taková je tato báječná pomazánka, kterou vyčarujete i pár minut před příchodem nečekané návštěvy.

Obtížnost

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

1 PORCE +

Na 1 skleničku:

Postup

  1. Pažitku nasekáme na velmi jemno. Ořechy usekáme nebo umeleme. Smícháme dohromady pažitku, ořechy, citronovou kůru a citronovou šťávu.
  2. Čerstvý sýr rozmícháme s jogurtem. Přidáme do něj pažitkovou směs, dochutíme solí a pepřem a promícháme.
  3. Pomazánku mažeme na čerstvý chléb nebo focacciu. Můžeme ještě dochutit lžičkou pažitkového pesta.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    660 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2760 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    16,1 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    29,8 g

    47 %

    44 %

  • Tuky

    51,8 g

    80 %

    74 %

  • nasycené

    31,1 g

  • trans-mastné

    1,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.