Květáková polévka

nehodnoceno

Pochutnejte si na té nejlepší květákové polévce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    642 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2684 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    39,5 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    9,1 g

    30 %

    30 %

  • Bílkoviny

    26,7 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    39,4 g

    61 %

    56 %

  • nasycené

    14,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci na 2 lžících oleje opékáme nakrájený celer, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek do změknutí zhruba 3-4 minuty. Pak přidáme nakrájené brambory, vývar, bobkový list, muškátový květ a 3/4 růžiček květáku.
  2. Přivedeme k varu, ztlumíme a vaříme 12-15 minut doměkka. Vyjmeme bobkový list a rozmixujeme dohladka. Vmícháme smetanu a 2/3 parmazánu. Osolíme a opepříme.
  3. Mezitím rozložíme zbylé růžičky květáku a kostičky slaniny na plech. Opepříme a květák pokapeme lžící oleje. Posypeme zbylým parmazánem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 10-12 minut dokřupava. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme křupavým květákem a slaninou a najemno nasekanou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.