Květáková polévka se sýrovými toasty

Květáková polévka je velmi oblíbená. Místo opečené housky si k ní zkuste připravit sýrové toasty. Bude chutnat ještě lépe.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    529 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2213 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    31,4 g

    36 %

    31 %

  • Vláknina

    7,7 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    17,0 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    35,8 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    21,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na másle v hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěný, na malé růžičky rozebraný květák a oloupané, na malé kostičky nakrájené brambory. Zeleninu orestujeme a zalijeme vývarem. Zvolna ji necháme vařit.
  2. Bagetu nakrájíme na plátky. Krajíčky rozložíme na plech a posypeme nastrouhaným sýrem. V troubě je při 190 °C necháme zapéct dozlatova.
  3. Základ na polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou. Polévku dochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní řeřichu. Servírujeme ji se sýrovými toastíky.
Autor:

Podobné recepty

Půlnoční zelňačka

Tato polévka vás opravdu zasytí.

Polévka šorpa

Šorpa je polévka z dušeného masa a zeleniny, která pochází z Turkmenistánu.

Pikantní hovězí vývar se zeleninou a motýlky

Nebojte se přidat do hovězího vývaru i pikantní koření.

Varšavské dršťky

Tradiční polský pokrm, který má kořeny ve Varšavě.

Polévka z mletého masa

Rychlá polévka, ideální pro děti.