Kuřecí steak s bramborovým salátem s jarní cibulkou

nehodnoceno

Variací na bramborový salát existuje nespočet. Vyzkoušejte tu naši s majonézou a jarní cibulkou, která se skvěle hodí ke grilovanému kuřecímu masu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    821 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3434 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    30,0 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    45,7 g

    73 %

    67 %

  • Tuky

    57,0 g

    88 %

    81 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní brambory a uvaříme je doměkka. Brambory scedíme, zchladíme pod tekoucí studenou vodou, oloupeme a necháme zcela vychladnout. Poté je nakrájíme na velikost jednoho sousta.
  2. Jarní cibulky nakrájíme nahrubo a přidáme je do mísy k nakrájeným bramborám. Přidáme také majonézu, osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Na závěr přidáme přepůlená natvrdo uvařená vejce a posypeme nasekanou petrželkou.
  3. Kuřecí prsa jemně naklepeme, ze všech stran je dobře osolíme, opepříme a potřeme olejem. Poté je opečeme z obou stran na rozpálené grilovací pánvi dozlatova. Podáváme s bramborovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.