Kuřecí steak s bramborovým salátem s jarní cibulkou
Variací na bramborový salát existuje nespočet. Vyzkoušejte tu naši s majonézou a jarní cibulkou, která se skvěle hodí ke grilovanému kuřecímu masu.
Vaření 35 min
bez chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
821 KCal
37 %
34 %
-
Energie
3434 KJ
37 %
34 %
-
Sacharidy
30,0 g
34 %
30 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
45,7 g
73 %
67 %
-
Tuky
57,0 g
88 %
81 %
-
nasycené
1,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní brambory a uvaříme je doměkka. Brambory scedíme, zchladíme pod tekoucí studenou vodou, oloupeme a necháme zcela vychladnout. Poté je nakrájíme na velikost jednoho sousta.
- Jarní cibulky nakrájíme nahrubo a přidáme je do mísy k nakrájeným bramborám. Přidáme také majonézu, osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Na závěr přidáme přepůlená natvrdo uvařená vejce a posypeme nasekanou petrželkou.
- Kuřecí prsa jemně naklepeme, ze všech stran je dobře osolíme, opepříme a potřeme olejem. Poté je opečeme z obou stran na rozpálené grilovací pánvi dozlatova. Podáváme s bramborovým salátem.