Kuřecí špízy s teplým salátem z grilované kukuřice

Na grilu nikdy nesmí chybět masové špízy.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Med rozmícháme s kečupem, lžící oleje a worcesterskou omáčkou. Marinádu dochutíme solí a pepřem.
  2. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na tenké dlouhé plátky a naložíme ho do marinády. Asi 2 hodiny ho necháme proležet.
  3. Uvařené kukuřičné klasy potřeme olejem a osolíme je. Na rozehřátém grilu je ze všech stran opečeme. Pak kukuřičná zrna okrájíme a spolu s rozmrazenými fazolkami a nasekanými cibulkami s chilli papričkou je orestujeme na másle v pánvi. Směs dochutíme solí a pepřem a necháme zchladnout.
  4. Plátky kuřecího masa vlnkovitě napícháme na špejle a na rozehřátém grilu je opečeme. Podáváme je s kukuřičným salátem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    514 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2152 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    62,9 g

    71 %

    63 %

  • Vláknina

    13,2 g

    44 %

    44 %

  • Bílkoviny

    48,4 g

    77 %

    71 %

  • Tuky

    9,1 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Tvarohové placky

Rychlá večeře, která vám zachutná.

Těstoviny zapečené s kapustou

Inspirujte se receptem na zajímavý oběd.