Kuřecí špízy s teplým salátem z grilované kukuřice
Na grilu nikdy nesmí chybět masové špízy.
Vaření 60 min
bez marinování
Postup
- Med rozmícháme s kečupem, lžící oleje a worcesterskou omáčkou. Marinádu dochutíme solí a pepřem.
- Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na tenké dlouhé plátky a naložíme ho do marinády. Asi 2 hodiny ho necháme proležet.
- Uvařené kukuřičné klasy potřeme olejem a osolíme je. Na rozehřátém grilu je ze všech stran opečeme. Pak kukuřičná zrna okrájíme a spolu s rozmrazenými fazolkami a nasekanými cibulkami s chilli papričkou je orestujeme na másle v pánvi. Směs dochutíme solí a pepřem a necháme zchladnout.
- Plátky kuřecího masa vlnkovitě napícháme na špejle a na rozehřátém grilu je opečeme. Podáváme je s kukuřičným salátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
514 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2152 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
62,9 g
71 %
63 %
-
Vláknina
13,2 g
44 %
44 %
-
Bílkoviny
48,4 g
77 %
71 %
-
Tuky
9,1 g
14 %
13 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA