Kuřecí roláda

1 hodnocení

Kuřecí roládu doporučujeme podávat s vařeným bramborem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1312 KCal

    60 %

    55 %

  • Energie

    5490 KJ

    60 %

    55 %

  • Sacharidy

    26,0 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    5,8 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    62,7 g

    100 %

    92 %

  • Tuky

    106,6 g

    164 %

    152 %

  • nasycené

    40,0 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře opláchneme studenou vodou a ostrým nožem ho vykostíme. Rozložíme na plát a prsa prokrojíme nožem. Přes kuchyňskou fólii naklepeme a povrch masa okořeníme solí a pepřem.
  2. Housky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme na sucho na pánvi. Bylinky nasekáme najemno, ořechy rozkrájíme na kousky. Vše smícháme, zalijeme smetanou, přidáme žloutky, našlehané bílky a kostičky nakrájeného změklého másla.
  3. Připravenou nádivku rozložíme na plát masa a opatrně zarolujeme. Svážeme provázkem a zabalíme do alobalu. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.
  4. Alobal odstraníme, k roládě přidáme očištěné celé jarní cibulky a dáme vše zapéct do trouby na dalších 20 minut. Během pečení roládu přeléváme vzniklým výpekem. Nakonec odstraníme provázek a nakrájíme maso na plátky. Podáváme s vařeným bramborem.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.