Kuřecí maso s omáčkou

Omáčka z pečených paprik je skvělá právě s kuřecím masem. Místo bulguru můžete k pokrmu podávat třeba dušenou rýži.

Obtížnost

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dohotovení:

Postup

  1. Celé omyté papriky pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 20 minut, poté je vyndáme, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme je na 15 minut zapařit. Poté je oloupeme a vyndáme semínka.
  2. Třetinu paprik nakrájíme na kousky a zbylé propasírujeme přes cedník. K propasírovaným paprikám přidáme chilli pastu, vývar a lístky tymiánu. Společně povaříme 10 minut, přidáme na kousky nakrájené papriky, osolíme a znovu pár minut povaříme.
  3. Osolené maso orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova, vložíme ho do omáčky a na mírném ohni provaříme ještě asi 5 minut.
  4. Hotové maso s omáčkou podáváme například s bulgurem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    512 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2143 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    55,5 g

    63 %

    56 %

  • Vláknina

    8,2 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    47,6 g

    76 %

    70 %

  • Tuky

    9,2 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Plněné kedlubny se sýrem

Využijte kedlubny při vaření zdravého oběda.