Kuřecí maso s omáčkou
Omáčka z pečených paprik je skvělá právě s kuřecím masem. Místo bulguru můžete k pokrmu podávat třeba dušenou rýži.
Postup
- Celé omyté papriky pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 20 minut, poté je vyndáme, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme je na 15 minut zapařit. Poté je oloupeme a vyndáme semínka.
- Třetinu paprik nakrájíme na kousky a zbylé propasírujeme přes cedník. K propasírovaným paprikám přidáme chilli pastu, vývar a lístky tymiánu. Společně povaříme 10 minut, přidáme na kousky nakrájené papriky, osolíme a znovu pár minut povaříme.
- Osolené maso orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova, vložíme ho do omáčky a na mírném ohni provaříme ještě asi 5 minut.
- Hotové maso s omáčkou podáváme například s bulgurem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
512 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2143 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
55,5 g
63 %
56 %
-
Vláknina
8,2 g
27 %
27 %
-
Bílkoviny
47,6 g
76 %
70 %
-
Tuky
9,2 g
14 %
13 %
-
nasycené
1,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA