Ingredience
Postup
- Kuřecí křidélka důkladně opláchneme pod tekoucí vodou. Osolíme je a okořeníme drceným pepřem. Papriku omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulku také omyjeme a nasekáme na kolečka. Zelenou petrželku pouze omyjeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozkrájíme také na plátky.
- Před grilováním kuřecí křidélka naložíme do marinády. Tu připravíme tak, že v misce metličkou smícháme kečup s hořčicí. Postupně přilijeme červené víno a přidáme prolisovaný stroužek česneku. Křidélka naložíme do marinády a necháme alespoň hodinu marinovat.
- Zeleninu osolíme a opepříme. Na rozpáleném grilu opékáme naložená křidélka. Během grilování pokládáme na křidélka plátky slaniny, aby byla šťavnatá. Pokud máme velké plátky slaniny, nekrájíme je, ale křidélka do ní zabalíme.
- Na závěr ogrilujeme zeleninu a plátky žampionu, které před grilováním také namočíme do marinády. Křidélka servírujeme s grilovanou zeleninou a žampiony a zdobíme petrželkou a usekanou jarní cibulkou.