Kuřecí klopsy
Nevíte, co udělat k obědu? Zkuste podle našeho receptu kuřecí klopsy a podávejte je s vařenými brambory.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
367 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1534 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
3,3 g
4 %
3 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
55,6 g
88 %
82 %
-
Tuky
14,1 g
22 %
20 %
-
nasycené
7,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky a orestujeme je na másle.
- Kuřecí prsa očistíme, pokrájíme je nadrobno (nebo je umeleme) a vložíme je do mísy. Přidáme pokrájenou slaninu, vejce a houby. Směs osolíme, opepříme, propracujeme a dle potřeby zahustíme strouhankou.
- Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama válečky. Lehce je obalíme v hladké mouce a na oleji na pánvi je zvolna ze všech stran opečeme. Podáváme je se smetanovým dipem a vařenými bramborami.
- Pažitku omyjeme, vytřepeme z ní vodu a nasekáme ji nadrobno. Vmícháme ji do smetany. Dip dochutíme solí a pepřem.