Kuřecí cassoulet s fazolemi, batáty a mrkví
Jídla takzvaně z jednoho hrnce máme rádi nejen my, ale také třeba Francouzi. Vyzkoušejte tenhle výživný cassoulet s kuřecími paličkami a fazolemi.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
607 KCal
28 %
25 %
-
Energie
2538 KJ
28 %
25 %
-
Sacharidy
54,9 g
62 %
55 %
-
Vláknina
32,1 g
107 %
107 %
-
Bílkoviny
40,3 g
64 %
59 %
-
Tuky
19,0 g
29 %
27 %
-
nasycené
3,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Propláchnuté fazole zalijeme větším množstvím vody a vaříme do poloměkka. Sladké brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Kuřecí paličky opláchneme a osušíme.
- Ve velkém hrnci zahřejeme olej a kuřecí paličky na něm opečeme ze všech stran a vyjmeme. Ve výpeku necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Pak do hrnce vrátíme kuře, přilijeme rajčata a 1000 ml vody a přivedeme k varu.
- Přidáme nakrájené batáty a mrkev, bobkový list a jehličky rozmarýnu, osolíme a opepříme. Pod poklicí vaříme na mírném ohni 40 minut.
- Předvařené fazole propláchneme a přidáme do hrnce. Odklopíme a na mírném ohni vaříme 15-20 minut, až směs zhoustne. Podle chuti přisolíme a opepříme.