Kuře kung-pao

Lahůdka původem z čínské kuchyně. Nejlépe chutná s rýží nebo skleněnými nudlemi.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    403 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1687 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    9,4 g

    11 %

    9 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    43,5 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    21,4 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky asi 1x1 cm. Vejce rozklepneme do misky, osolíme a promícháme se škrobem (solamylem) na hustou kašičku, v níž obalíme kousky masa. Necháme je několik minut odležet.
  2. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. V kastrůlku smícháme víno, sójovou omáčku a chilli papričky, ochutíme cukrem a špetkou soli. Zálivku převaříme a odstavíme.
  3. Ve větší pánvi (nejlépe ve woku) rozpálíme olej a maso na něm zprudka rychle orestujeme a vidličkou rozdělíme na jednotlivé kousky. Pak přidáme arašídy, po 2 minutách přilijeme připravenou omáčku a povaříme, až omáčka obalí jednotlivé kousky masa. Ochutíme wej-su nebo glutamanem sodným. (Pokud bude na dně omáčka řídká, zakápneme ji špetkou škrobu rozmíchaného ve vodě.) Ozdobíme proužky papriky. Jako příloha je vhodná vařená rýže.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.