Ingredience
Postup
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky asi 1x1 cm. Vejce rozklepneme do misky, osolíme a promícháme se škrobem (solamylem) na hustou kašičku, v níž obalíme kousky masa. Necháme je několik minut odležet.
- Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. V kastrůlku smícháme víno, sójovou omáčku a chilli papričky, ochutíme cukrem a špetkou soli. Zálivku převaříme a odstavíme.
- Ve větší pánvi (nejlépe ve woku) rozpálíme olej a maso na něm zprudka rychle orestujeme a vidličkou rozdělíme na jednotlivé kousky. Pak přidáme arašídy, po 2 minutách přilijeme připravenou omáčku a povaříme, až omáčka obalí jednotlivé kousky masa. Ochutíme wej-su nebo glutamanem sodným. (Pokud bude na dně omáčka řídká, zakápneme ji špetkou škrobu rozmíchaného ve vodě.) Ozdobíme proužky papriky. Jako příloha je vhodná vařená rýže.