Úterý 2. března 2021, svátek má Anežka
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 2. března 2021 Anežka

Krůtí maso po mexicku

Máte rádi jídla z jednoho hrnce nebo z jedné pánve? My taky! A tuto dobrotu původem z Mexika si rozhodně zamilujete.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    444 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1856 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    37,2 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    10,5 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    46,5 g

    74 %

    68 %

  • Tuky

    11,7 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozpálíme olej, zpěníme na něm na plátky nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme.
  2. Chilli papričku očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčata a papriky na menší kousky a česnek nasekáme najemno. Vše přidáme k masu a krátce orestujeme.
  3. Přimícháme rajčatový protlak, fazole i s nálevem a kukuřici. Podle potřeby podlijeme vodou a dovaříme doměkka. Nakonec dochutíme solí a pepřem a ozdobíme koriandrem. Podáváme s tortillou.
Autor:

Podobné recepty

Karbanátky z cizrny, čočky a hrachu

Luštěninové karbanátky jsou zajímavou alternativou k těm masovým. Jejich tajnou zbraní jsou...

Zapečené brambory s kapustičkami

Zapečené pokrmy miluje snad každý. Kapustičky spolu s mletým masem a rajčatovým přelivem se proto...

Mexická rýže s mletým masem

Pestrý „kotlík“ chutí i barviček nabízí tato temperamentní mexická varianta na italské rizoto. Za...

Cizrna s kari a trhaným kuřecím masem

Výživná a chuťově zábavná večeře těží z toho, že kuřecí maso máme rádi snad všichni a cizrna spolu...

Buřty na černém pivu

Klasika pro setkání s přáteli nebo malou rodinnou oslavu je ideální v tom, že nezabere moc času....

Zobrazit více