Krůtí maso po mexicku

Máte rádi jídla z jednoho hrnce nebo z jedné pánve? My taky! A tuto dobrotu původem z Mexika si rozhodně zamilujete.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozpálíme olej, zpěníme na něm na plátky nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme.
  2. Chilli papričku očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčata a papriky na menší kousky a česnek nasekáme najemno. Vše přidáme k masu a krátce orestujeme.
  3. Přimícháme rajčatový protlak, fazole i s nálevem a kukuřici. Podle potřeby podlijeme vodou a dovaříme doměkka. Nakonec dochutíme solí a pepřem a ozdobíme koriandrem. Podáváme s tortillou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    444 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1856 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    37,2 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    10,5 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    46,5 g

    74 %

    68 %

  • Tuky

    11,7 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.