Krůtí maso po mexicku
Máte rádi jídla z jednoho hrnce nebo z jedné pánve? My taky! A tuto dobrotu původem z Mexika si rozhodně zamilujete.
Postup
- Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozpálíme olej, zpěníme na něm na plátky nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme.
- Chilli papričku očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčata a papriky na menší kousky a česnek nasekáme najemno. Vše přidáme k masu a krátce orestujeme.
- Přimícháme rajčatový protlak, fazole i s nálevem a kukuřici. Podle potřeby podlijeme vodou a dovaříme doměkka. Nakonec dochutíme solí a pepřem a ozdobíme koriandrem. Podáváme s tortillou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
444 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1856 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
37,2 g
42 %
37 %
-
Vláknina
10,5 g
35 %
35 %
-
Bílkoviny
46,5 g
74 %
68 %
-
Tuky
11,7 g
18 %
17 %
-
nasycené
1,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA