Krupicové noky s rebarborovou omáčkou
Skvělý oběd pro milovníky sladkého.
Postup
- Čtyři lžíce mléka promícháme se žloutky. Zbývající mléko smícháme s cukrem, solí, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a směs přivedeme k varu. Do vroucího mléka nasypeme krupičku a dobře promícháme. Necháme asi 4 minutu provařit. Sundáme z ohně a vmícháme mléko se žloutky. Dobře promícháme a přendáme do studenou vodou navlhčené jiné nádoby. Necháme částečně vychladnout.
- Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zalijeme trochou vody, přidáme cukr a 100 ml malinového džusu. Přivedeme k varu a rebarboru uvaříme doměkka. Měkkou rebarboru rozmačkáme vidličkou a přilijeme k ní zbylý džus. Solamyl rozmícháme v malém množství studené vody a rebarboru jím zahustíme. Necháme chvíli povařit a poté vychladíme.
- Z krupicového těsta tvarujeme lžící noky a rozdělíme je na talířky. Noky přelijeme červenou rebarborovou omáčkou, ozdobíme snítkou máty nebo meduňky a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
355 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1487 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
69,1 g
78 %
69 %
-
Vláknina
6,2 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
9,0 g
14 %
13 %
-
Tuky
3,6 g
6 %
5 %
-
nasycené
1,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...