Krupicové noky s rebarborovou omáčkou

1 hodnocení

Skvělý oběd pro milovníky sladkého.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Čtyři lžíce mléka promícháme se žloutky. Zbývající mléko smícháme s cukrem, solí, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a směs přivedeme k varu. Do vroucího mléka nasypeme krupičku a dobře promícháme. Necháme asi 4 minutu provařit. Sundáme z ohně a vmícháme mléko se žloutky. Dobře promícháme a přendáme do studenou vodou navlhčené jiné nádoby. Necháme částečně vychladnout.
  2. Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zalijeme trochou vody, přidáme cukr a 100 ml malinového džusu. Přivedeme k varu a rebarboru uvaříme doměkka. Měkkou rebarboru rozmačkáme vidličkou a přilijeme k ní zbylý džus. Solamyl rozmícháme v malém množství studené vody a rebarboru jím zahustíme. Necháme chvíli povařit a poté vychladíme.
  3. Z krupicového těsta tvarujeme lžící noky a rozdělíme je na talířky. Noky přelijeme červenou rebarborovou omáčkou, ozdobíme snítkou máty nebo meduňky a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    355 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1487 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    69,1 g

    78 %

    69 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    9,0 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.