Králičí stehna se špenátem a kopřivami
Nevíte co uvařit? Inspirujte se naším receptem.
Postup
- Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Omyté listy špenátu a kopřiv nasekáme nahrubo.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm slaninu. Přidáme cibuli s česnekem a osmahneme je. Poté vmícháme špenát s kopřivami a restujeme je 2 minuty. Vše osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Pánev odstavíme.
- Z očištěných králičích stehen vyjmeme křížovou a stehenní kost. Tím vznikne v každém z nich otvor, který naplníme špenátovou nádivkou a zašijeme nití. Stehna osolíme, opepříme a posypeme paprikou.
- Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji a přendáme na dno pekáčku. Navrch rozložíme naplněná stehýnka a pekáček vložíme do trouby. Stehýnka při 190 °C pečeme asi 90 minut. Upečená stehýnka vyjmeme z pekáčku a uchováme teplá. Štávu přelijeme do kastrůlku, zaprášíme hladkou moukou, dle potřeby naředíme vodou a 5 minut necháme povařit.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
420 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1756 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
5,7 g
7 %
6 %
-
Vláknina
2,2 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
63,2 g
100 %
93 %
-
Tuky
15,4 g
24 %
22 %
-
nasycené
2,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA