Ingredience
Postup
- V míse smícháme hladkou mouku s trochou soli a rozdrobeným droždím. Pak přidáme změklé máslo nakrájené na kousky, vejce a 150 ml vlažné vody. Všechny suroviny dobře propracujeme v hladké těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme v teple kynout alespoň 60 minut.
- Chřest mezitím opláchneme a krátce povaříme v osolené vodě na skus. Pak ho vyjmeme a necháme okapat. Rajčata očistíme a překrájíme na poloviny.
- Vykynuté těsto znovu propracujeme a vyválíme na vále posypaném moukou na tenkou placku (o velikosti plechu). Přendáme ji na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe vařeným chřestem, rajčaty a plátky šunky.
- V míse promícháme vejce s rozdrobeným sýrem promíchaným s tvarohem, solí, pepřem a lístečky tymiánu. Směs rozdělíme navrch koláče a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 20 minut dozlatova.