Koláč s chřestem

Není to pizza, ale skoro to tak vypadá. Tento báječný slaný koláč si zamilují nejen nadšenci do chřestu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez kynutí

Ingredience

4 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    466 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1948 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    47,9 g

    54 %

    48 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    22,2 g

    35 %

    33 %

  • Tuky

    20,1 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    10,5 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V míse smícháme hladkou mouku s trochou soli a rozdrobeným droždím. Pak přidáme změklé máslo nakrájené na kousky, vejce a 150 ml vlažné vody. Všechny suroviny dobře propracujeme v hladké těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme v teple kynout alespoň 60 minut.
  2. Chřest mezitím opláchneme a krátce povaříme v osolené vodě na skus. Pak ho vyjmeme a necháme okapat. Rajčata očistíme a překrájíme na poloviny.
  3. Vykynuté těsto znovu propracujeme a vyválíme na vále posypaném moukou na tenkou placku (o velikosti plechu). Přendáme ji na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe vařeným chřestem, rajčaty a plátky šunky.
  4. V míse promícháme vejce s rozdrobeným sýrem promíchaným s tvarohem, solí, pepřem a lístečky tymiánu. Směs rozdělíme navrch koláče a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 20 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Tvarohové placky

Rychlá večeře, která vám zachutná.