Kokosový tunel

Překvapte svou drahou polovičku krásným moučníkem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí

Ingredience

10 PORCE +

Na srdíčkový korpus:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    429 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1794 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    37,6 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    10,0 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    26,0 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    15,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a vejci, vmícháme prosátou mouku s kakaem, sodu rozmíchanou v podmáslí a pár kapek barvy. Těsto naplníme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na tunel. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.
  2. Vychladlý korpus nakrájíme na plátky a vykrájíme srdíčka. Zbytky korpusu rozdrobíme a smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Rozválíme na cca 5 mm vysoký plát v délce formy a dáme na chvíli ztuhnout do chladničky.
  3. Tvaroh smícháme s cukrem, kokosové mléko se želatinou i vyšlehanou smetanou a vmícháme do tvarohové směsi. Formu na tunel vyložíme fólií a z části naplníme krémem. Po celé délce do krému vmáčkneme otočená srdíčka, přidáme krém cca 1 cm pod okraj formy, uhladíme nožem a dáme ztuhnout do chladničky.
  4. Tunel vyklopíme na nepečený korpus a podle potřeby zakrojíme na velikost formy. Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni spolu se smetanou, promícháme a celý tunel polijeme. Nakonec povrch ozdobíme plátky kokosu.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.