Kokosové lívance s jahodovou omáčkou

1 hodnocení

Milujete sladké snídaně? Pak vsaďte na tyto kokosové lívanečky s jahodovým přelivem. Není nad to začít den sladce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

18 PORCE +

Na lívance:

Na jahodovou omáčku:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    117 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    489 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    15,5 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    5,2 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kokosový olej rozpustíme a smícháme s vejcem a cukrem. Dobře prošleháme a vmícháme do mléka. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem. Hotové těsto necháme při pokojové teplotě asi 20 minut odležet.
  2. Očištěné jahody nakrájíme na kousky. 200 g jahod dáme do kastrůlku, podlijeme 100 ml, přidáme cukr a necháme rozvařit. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do vroucí směsi. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, odstavíme a přidáme zbylé jahody.
  3. Z těsta upečeme lívanečky na lívanečníku, který potíráme kokosovým olejem. Lívance dáme na talířky a přelijeme omáčkou. Ozdobíme zakysanou smetanou, posypeme skořicí a přidáme čerstvé jahody.
Autor:

Podobné recepty

Tradiční anglická snídaně

Dopřejte si ráno pravou anglickou snídani.

Palačinky s mletým masem

Tato snídaně vás opravdu zasytí.

Ztracená vejce se špenátem

Vydatná snídaně, která vás zasytí na delší dobu.

Sýrová omeleta plněná špenátem

Nastartujte ráno vydatnou snídaní.

Omeleta s uzeným lososem

Rychlá, zdravá a chutná snídaně.