Kedlubny plněné mletým masem

nehodnoceno

Tip na jarní večeři. Užijte si úrodu kedluben, které si překvapivě dobře rozumí s mletým masem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    270 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1129 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    10,3 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    25,1 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    12,6 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kedlubny důkladně omyjeme a očistíme. Svrchu je seřízneme a vydlabeme lžičkou. Vnitřky lehce osolíme, opepříme a pomažeme olivovým olejem.
  2. Polovinu vydlabané dužiny najemno nakrájíme a uschováme. Slaninu nakrájíme a vyškvaříme dokřupava na suché pánvi.
  3. Cibuli nasekáme nadrobno a spolu s kedlubnou zpěníme asi 3 minuty na másle. Necháme vychladnout a pak smícháme v míse s mletým masem s lístky rozmarýnu i tymiánu. Směs osolíme, opepříme a naplníme do kedluben.
  4. Ty rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Před podáváním ozdobíme opečenou slaninou. Nejlépe budou chutnat s čerstvě rozpečenou bagetou.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.