Kedlubnové řízky s bylinkovým dipem

Už jste někdy jedli řízky z kedlubny? Jestli ne, teď je ta pravá chvíle to zkusit.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    275 KCal

    13 %

    11 %

  • Energie

    1151 KJ

    13 %

    11 %

  • Sacharidy

    7,1 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    25,6 g

    39 %

    37 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 0,5 až 1 cm a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme je a necháme oschnout.
  2. Plátky kedlubny postupně obalujeme v mouce, rozšlehaných, osolených vejcích a strouhance, do níž jsme přimíchali pálivou papriku. Řízky usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Poté je necháme okapat na papírovém ubrousku.
  3. V misce smícháme majonézu, jogurt, hořčici a nasekané bylinky. Dip dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme ho ke kedlubnovým řízkům. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Autor:

Podobné recepty

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Smažené grundle s bylinkovým dipem

Při nákupu grundlí vybírejte co možná nejmenší rybky pro lepší chuť.