Kávové hvězdičky s marcipánem
Máte chuť si s cukrovím letos trochu víc pohrát? Pak nesmíte přehlédnout tento rafinovaný recept, který slibuje dokonalý chuťový zážitek.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 60 min
bez odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
178 KCal
8 %
7 %
-
Energie
745 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
20,6 g
23 %
21 %
-
Vláknina
1,9 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
2,3 g
4 %
3 %
-
Tuky
9,3 g
14 %
13 %
-
nasycené
4,2 g
-
trans-mastné
1,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Mouku prosátou s cukrem, nakrájené máslo, vejce, kávu a nastrouhanou čokoládu zpracujeme na hladké těsto a necháme ho v chladu 30 minut odležet. Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 3 mm a vykrájíme z něj hvězdičky.
- Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 12 minut. Pak přeneseme na mřížku a necháme vychladnout.
- Marcipán propracujeme s nakrájenou kandovanou pomerančovou kůrou a rozválíme na válu posypaném cukrem na plát silný 3 mm. Pak z něj vykrájíme stejně velké hvězdičky jako z těsta.
- Polovinu upečených korpusů potřeme marmeládou a přilepíme na ni hvězdičku z marcipánu. Tu pak potřeme rozehřátou polevou a navrch přilepíme další upečenou hvězdičku.
- Zbylou polevou naplníme malý papírový sáček a hvězdičky ozdobíme.