Kachní saté

Vykouzlete na grilu luxusní pokrm.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez doby marinování

Ingredience

4 PORCE +

Marináda:

Mangová salsa:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    766 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3203 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    32,8 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    8,8 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    37,1 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    55,4 g

    85 %

    79 %

  • nasycené

    14,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kachní prsa očistíme a ostrým nožem nakrájíme po délce na tenké dlouhé nudličky.
  2. V misce smícháme marinádu z oleje, sójové omáčky, nadrobno nasekaného česneku, chilli papričky a šalvěje. Dochutíme drceným kmínem, koriandrem, solí, pepřem a cukrem. Dobře promícháme.
  3. Maso potřeme připravenou marinádou a necháme alespoň jednu hodinu odležet (ale můžeme je nechat i do druhého dne). Marinované nudličky masa napichujeme vlnkovitě na špejle nebo špízy. Opékáme je na rozpáleném grilu ze všech stran 5-10 minut. Během grilování je potíráme zbylou marinádou nebo olejem.
  4. Nakonec si připravíme mangovou salsu. Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku a chilli papričku nasekáme najemno. Promícháme a zakapeme kokosovým mlékem a šťávou z limetky. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s kachním saté.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.