Jihočeské zelňáky

2 hodnocení

Máte chuť na něco slaného? Upečte si tyto pravé zelňáky z jižních Čech. Uvidíte, že vám budou moc chutnat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

bez doby odležení

Ingredience

90 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    37 KCal

    2 %

    2 %

  • Energie

    153 KJ

    2 %

    2 %

  • Sacharidy

    4,1 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,8 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosejeme mouku. Smícháme ji se solí a mletým kmínem. Přidáme pokrájené zelí i s nálevem, rozpuštěné sádlo a vejce. Vypracujeme hladké, vláčné těsto, které necháme asi 15 minut v chladu rozležet.
  2. Těsto postupně rozvalujeme na pláty silné asi 1 cm a rozkrajujeme na malé čtverečky.
  3. Zelňáky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme celým kmínem. Vložíme je do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme asi 15 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.