Jezevčík

nehodnoceno

Překvapte své děti touto psí lahůdkou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez tuhnutí

Ingredience

10 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Krém:

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    391 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1635 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    52,3 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    7,4 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    16,1 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    7,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Zapracujeme prosátou mouku a kakao. Těsto vylijeme na středně velký plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 12 minut. Plát těsta zarolujeme ještě teplý a necháme vychladnout.
  2. Piškot potřeme džemem a zarolujeme. Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní s máslem a potřeme celou roládu zvenku (nepotíráme dohladka, ale necháme v krému lehké výstupky). Necháme zatuhnout v chladu.
  3. Marcipán propracujeme s kakaem, malou část necháme bílou. Z marcipánu poté vytvarujeme obličej, oči, uši a čumák dle fantazie. Přilepíme na krém z přední strany rolády, z boku doplníme tlapky a nakonec vzadu přilepíme ocásek.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.