Jehněčí filátka s citronovou omáčkou a piniovou rýží

1 hodnocení

Inspirujte se naším receptem na výborný oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Citronová omáčka:

Piniová rýže:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    696 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2911 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    45,2 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    5,2 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    29,4 g

    47 %

    43 %

  • Tuky

    42,0 g

    65 %

    60 %

  • nasycené

    16,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Mrkev, celer a řapíkatý celer očistíme. Mrkev a celer pokrájíme na úzké hranolky asi 4 cm dlouhé, řapíkatý celer na špalíčky.
  2. V hrnci přivedeme k varu vodu. Osolíme ji, vložíme do ní maso a vaříme ho, dokud není téměř měkké. Poté do hrnce přidáme zeleninu a maso dovaříme doměkka. Vývar přecedíme. Maso nakrájíme na plátky a spolu se zeleninu uchováme v teple.
  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, osolíme a asi 20 minut necháme provařit. Žloutky rozšleháme v mléce a vmícháme je do omáčky (omáčku dále již nevaříme, aby se žloutky nesrazily!). Omáčku dochutíme citronovou kůrou, štávou a cukrem.
  4. Dobře propranou rýži vsypeme do osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme ji, necháme okapat a promícháme s olejem a nasucho opraženými piniemi. Plátky masa a zeleninu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...