Ingredience
Postup
- Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Mrkev, celer a řapíkatý celer očistíme. Mrkev a celer pokrájíme na úzké hranolky asi 4 cm dlouhé, řapíkatý celer na špalíčky.
- V hrnci přivedeme k varu vodu. Osolíme ji, vložíme do ní maso a vaříme ho, dokud není téměř měkké. Poté do hrnce přidáme zeleninu a maso dovaříme doměkka. Vývar přecedíme. Maso nakrájíme na plátky a spolu se zeleninu uchováme v teple.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, osolíme a asi 20 minut necháme provařit. Žloutky rozšleháme v mléce a vmícháme je do omáčky (omáčku dále již nevaříme, aby se žloutky nesrazily!). Omáčku dochutíme citronovou kůrou, štávou a cukrem.
- Dobře propranou rýži vsypeme do osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme ji, necháme okapat a promícháme s olejem a nasucho opraženými piniemi. Plátky masa a zeleninu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.