Jarní sekaná se špenátem

Čerstvý špenát dodá sekané jarní nádech a dobrou chuť.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    369 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1544 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    18,7 g

    21 %

    19 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    35,9 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    16,4 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špenát očistíme a spaříme ve vroucí vodě. Prudce ho zchladíme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme. Housky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Cibuli a česnek oloupeme - cibuli nasekáme nadrobno a česnek utřeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  2. Mleté maso dáme do mísy. Přidáme cibuli, česnek, majoránku, vejce, slaninu a navlhčenou housku. Nakonec vmícháme špenát. Podle chuti osolíme a opepříme a vše prohněteme. Pokud je směs tak řídká, že by sekaná nedržela tvar, zahustíme ji strouhankou.
  3. Z masové směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do pekáčku, lehce ji podlijeme vodou a povrch uhladíme navlhčenou rukou.
  4. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a sekanou pečeme asi 50 minut. Občas ji přelijeme výpekem a podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Podáváme s bramborovou kaší.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.