Ingredience
Postup
- Špenát očistíme a spaříme ve vroucí vodě. Prudce ho zchladíme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme. Housky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Cibuli a česnek oloupeme - cibuli nasekáme nadrobno a česnek utřeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.
- Mleté maso dáme do mísy. Přidáme cibuli, česnek, majoránku, vejce, slaninu a navlhčenou housku. Nakonec vmícháme špenát. Podle chuti osolíme a opepříme a vše prohněteme. Pokud je směs tak řídká, že by sekaná nedržela tvar, zahustíme ji strouhankou.
- Z masové směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do pekáčku, lehce ji podlijeme vodou a povrch uhladíme navlhčenou rukou.
- Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a sekanou pečeme asi 50 minut. Občas ji přelijeme výpekem a podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Podáváme s bramborovou kaší.