Jarní kapustový salát

Nevěřte, že salát je nuda. Tento s kadeřávkem, restovanou šunkou a vejcem vás bude bavit.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na salát:

Na zálivku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    245 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1023 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    17,8 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    8,0 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    20,1 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    8,5 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z kadeřávku vyřízneme střed, listy vložíme do vroucí osolené vody, krátce spaříme, propláchneme pod studenou vodou a necháme vykapat.
  2. Šunku nakrájíme na kostičky. Krátce ji na pánvi orestujeme.
  3. Vejce uvaříme ve vroucí osolené vodě s octem do ztracena. Poté je vložíme do misky se studenou vodou zchladit a lehce zatáhnout žloutek.
  4. Šťávu smícháme s medem, smetanou, octem, solí a pepřem. Zeleninu nakrájíme na nudličky a kadeřávek na kousky. Smícháme, přidáme olej, sůl a necháme odpočinout.
  5. Zeleninu zalijeme zálivkou, promícháme, dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do talířů, přidáme opečenou šunku a vejce. Můžeme ozdobit třeba bazalkou nebo meduňkou.
Autor:

Podobné recepty

Tuňákový salát s fazolemi

Pokud máte rádi ryby, tak vám zachutná i tento salátek.

Sleďový salát s jablky a bílými fazolemi

Doplňte sledě v salátku sladkými jablky.

Salát z barevných fazolí a zelených fazolek

Pestrý salát, který vás díky fazolím zasytí.

Vrstvený salát

Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.

Vrstvený salát tučňák

Tento salát se bude líbit každému dítěti.