Jarní kapustový salát
Nevěřte, že salát je nuda. Tento s kadeřávkem, restovanou šunkou a vejcem vás bude bavit.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
245 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1023 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
17,8 g
20 %
18 %
-
Vláknina
8,0 g
27 %
27 %
-
Bílkoviny
20,1 g
32 %
30 %
-
Tuky
8,5 g
13 %
12 %
-
nasycené
2,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Z kadeřávku vyřízneme střed, listy vložíme do vroucí osolené vody, krátce spaříme, propláchneme pod studenou vodou a necháme vykapat.
- Šunku nakrájíme na kostičky. Krátce ji na pánvi orestujeme.
- Vejce uvaříme ve vroucí osolené vodě s octem do ztracena. Poté je vložíme do misky se studenou vodou zchladit a lehce zatáhnout žloutek.
- Šťávu smícháme s medem, smetanou, octem, solí a pepřem. Zeleninu nakrájíme na nudličky a kadeřávek na kousky. Smícháme, přidáme olej, sůl a necháme odpočinout.
- Zeleninu zalijeme zálivkou, promícháme, dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do talířů, přidáme opečenou šunku a vejce. Můžeme ozdobit třeba bazalkou nebo meduňkou.