Jáhlová kaše s mákem

Pro naše předky byly jáhly samozřejmou součástí jídelníčku, my na ně ke své škodě zapomínáme. Pojďte je zkusit rehabilitovat a začněte den s jáhlovou kaší.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

Postup

  1. Jáhly propereme ve studené vodě a spaříme horkou vodou. Pak je vsypeme do mléka, přidáme dřeň z vanilkového lusku a za občasného míchání vaříme, dokud jáhly nezměknou.
  2. Do hotové kaše vmícháme mák a sirup.
  3. Blumy omyjeme, osušíme a nakrájíme na dílky. Kaši rozdělíme do talířů, doplníme blumami, posypeme semínky a můžeme ještě přelít trochou sirupu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    488 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2042 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    81,4 g

    93 %

    81 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    17,8 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    9,4 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Blumy můžete nahradit jiným sezonním ovocem, skvělá jsou třeba také jablka, hrušky nebo banán.

Autor:

Podobné recepty

Párečky ve slanině se ztraceným vejcem

Typická anglická snídaně.

Velikonoční kakaová vajíčka

Ozdobte si snídani do velikonočních motivů.

Rýžová kaše

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Rýžová kaše s mákem a švestkovou omáčkou

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...