Jablečné vdolky s mákem

1 hodnocení

Vdolky, jak je ještě neznáte.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Postup

  1. Z droždí, trošky mléka a cukru umícháme kvásek a na teplém místě ho necháme vzejít. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme najemno a posypeme skořicovým cukrem.
  2. Z mouky, jablek, kvásku, zbytku mléka a cukru, rozpuštěného másla, žloutku a soli vypracujeme hladké těsto a na teplém místě ho necháme vykynout.
  3. Z těsta modelujeme malé bochánky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme asi 15 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    210 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    880 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    35,0 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    6,0 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...