Jablečné vdolky s mákem
Vdolky, jak je ještě neznáte.
Postup
- Z droždí, trošky mléka a cukru umícháme kvásek a na teplém místě ho necháme vzejít. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme najemno a posypeme skořicovým cukrem.
- Z mouky, jablek, kvásku, zbytku mléka a cukru, rozpuštěného másla, žloutku a soli vypracujeme hladké těsto a na teplém místě ho necháme vykynout.
- Z těsta modelujeme malé bochánky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
- Bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme asi 15 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
210 KCal
10 %
9 %
-
Energie
880 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
35,0 g
40 %
35 %
-
Vláknina
2,3 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
6,0 g
10 %
9 %
-
Tuky
4,6 g
7 %
7 %
-
nasycené
2,5 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA