Italské semifredo

nehodnoceno

Dokonalá chuť a krémová konzistence. Takové je pravé italské semifredo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez mražení

Ingredience

12 PORCE +

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    127 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    530 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    7,7 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,7 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    9,8 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oříšky opražíme a nastrouháme najemno. Na horké vodní lázni vyšleháme do pěny vejce se žloutky a medem. Šleháme nejméně 5 minut, aby teplota dosáhla 70 °C. Pak krém odstavíme a necháme mírně zchladnout. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a lehce vmícháme společně s oříšky do zchladlého krému.
  2. Kovovou formičku na chlebíček naplníme připravenou směsí a uložíme na 4 hodiny do mrazničky. (Semifredo má tu výhodu, že se na rozdíl od ostatních domácích zmrzlin nemusí během mrazení promíchávat. Hustá smetanová konzistence zaručí, že je zmrzlina po zmražení stejnorodá.)
  3. Po zmražení namočíme formičku asi na 20 vteřin do horké vody a semifredo vyklopíme. Nakrájíme ho na plátky, naservírujeme na talíř a dle chuti posypeme oříšky a pokapeme medem.
Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Pomerančový dortík s ostružinami

Upečte podle našeho receptu dokonalý dort.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Pomerančové řezy s mascarpone

Jednoduchý a osvěžující zákusek, který je ideální na léto.

Slaný sýrový dort s olivami

Oslavte výročí se vší parádou.