Ingredience
Postup
- Oříšky opražíme a nastrouháme najemno. Na horké vodní lázni vyšleháme do pěny vejce se žloutky a medem. Šleháme nejméně 5 minut, aby teplota dosáhla 70 °C. Pak krém odstavíme a necháme mírně zchladnout. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a lehce vmícháme společně s oříšky do zchladlého krému.
- Kovovou formičku na chlebíček naplníme připravenou směsí a uložíme na 4 hodiny do mrazničky. (Semifredo má tu výhodu, že se na rozdíl od ostatních domácích zmrzlin nemusí během mrazení promíchávat. Hustá smetanová konzistence zaručí, že je zmrzlina po zmražení stejnorodá.)
- Po zmražení namočíme formičku asi na 20 vteřin do horké vody a semifredo vyklopíme. Nakrájíme ho na plátky, naservírujeme na talíř a dle chuti posypeme oříšky a pokapeme medem.