Hovězí závitky s česnekovou náplní

Nevíte co dobrého uvařit? Inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    376 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1573 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    7,9 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    46,9 g

    74 %

    69 %

  • Tuky

    17,3 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí plátky opláchneme, osušíme a po obou stranách naklepeme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Promícháme ho s bylinkami a dvěma lžícemi olivového oleje.
  2. Plátky masa osolíme a potřeme česnekovou směsí. Zavineme je a převážeme provázkem nebo sepneme párátky.
  3. Na pánvi rozpálíme zbylý olej a závitky na něm ze všech stran opečeme. Podlijeme je vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka.
  4. Měkké závitky vyndáme a uchováme v teple. Šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným s trochou vody, ochutíme solí a pepřem a provaříme. Závitky v omáčce už jen prohřejeme. Podáváme je s dušenou rýží a posypeme nasekanou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.